+381 (0)26 541 002 , 541 003 , 065/5521-002
Nikole Pašića 19 11320 Velika Plana, Srbija, email: canzona@open.telekom.rs
Webmail Kontakt
POČETNA O NAMA PONUDA PARFIMERIJA GALERIJA VESTI KONTAKT  
 
SIJALICE

OSRAM je jedan od tri najveća proizvođača sijalica na svetu. Ova međunarodna kompanija, sa sedištem u Minhenu, zapošljava 35.260 ljudi širom sveta. OSRAM opslužuje kupce u više od 140 zemalja i ima proizvodne pogone na 54 lokacije u 18 zemalja.


Sa delom prodaje od 89% izvan Nemačke i prisustvom na svakom kontinentu, mi smo globalno prisutni. Svake godine potroši se najmanje 5% ostvarenog prometa na istraživanje i razvoj. Činjenica da se oko 40% OSRAM prometa postiže proizvodima koji su mlađi od pet godina dovoljan je dokaz OSRAM-ove spremnosti i snage za inovacijama. Inovativni proizvodi su povećali svoj udeo u ukupnom obrtu. Otprilike polovina ukupne svetske prodaje ostvarena je u Americi, kompanija OSRAM Sylvania - druga po veličini udela na tržištu. U Evropi su jedan od dva vodeća proizvođača sijalica. U Nemačkoj OSRAM ima najveći udeo na tržišta izvora svetlosti.

Divizija Opšteg osvetljenja je njihov najjači "prodavac". Inovativni proizvodi obezbeđuju poziciju jednog od tri najveća proizvođača sijalica. Oni su broj 1 u auto sijalicama. Nakon akvizicije Motorole Lighting, imaju vodeću poziciju na svetskom tržištu elektronskih predspojnih uređaja. Rapidno rastuće tržište optoelektronskih poluprovodnika je od dalekosežnog strateškog značaja za OSRAM.

Halogene sijalice

Halogene sijalice se sada koriste u više od 90% sistema prednjeg fara. U svim kategorijama automobila trend se kreće prema upotrebi dvostrukog sistema fara (u kojem su oboreno i dugo svetlo odvojeni), odnosno prema kompaktnim sijalicama sa jednim užarenim vlaknom.

Nova OSRAM H7 sijalica može se koristiti bez ograničenja u savremenim kompleksnim sistemima prednjih svetala, dajući i do 45% više svetlosti na putu zavisno od tipa fara. Više svetlosti na putu ispred vozila kao i bočnim krajevima puta znači i da se vozač može osećati znatno sigurnije. Nove sijalice proizvode manje refleksnog blještanja pri lošem vremenu i manje blještanja za vozače iz suprotnog smera.

OSRAM je takođe ponudio tehnička poboljšanja za konvencionalne sisteme osvetljenja. Nove SUPER sijalice H1, H3 i Bilux H4 daju 20 do 30% više svetlosti na putu i za oboreno i za dugo svetlo. To povećava sigurnost pri vožnji noću. Objekti koji su do sada vrebali u tami standardnih sijalica mogu sada biti jasno identifikovani na udaljenosti od 75 m.

H1 SUPER, H3 SUPER, Bilux H4 SUPER i H7 sijalice (H7 sijalice su SUPER u standardnoj varijanti jer zadovoljavaju najstrože tehničke standarde) takođe su dostupne i u ALLSEASON modelu sa žutom svetlošću. U poređenju sa belim sijalicama fara, one proizvode manje odbleska od magle, snega i kiše i imaju veći signalni učinak za vozače iz suprotnog smera jer se razlikuju od belog svetla.

Nove halogene sijalice fara dozvoljene su za upotrebu u gotovo svim zemljama u skladu sa nemačkim zakonom i ECE propisima, te se mogu bez ograničenja koristiti kao zamena za standardne sijalice. Situacija je nešto drugačija sa OSRAM Yellow PLUS sijalicama. "Francuska" žuta sijalica nije dozvoljena u nekim zemljama, uključujući i Nemačku.

COOL BLUE

Hladnoća sa stilom
Sa 20% više svetlosti, vidljiva plavičasta svetlost ovih sijalica fara pruža veću sigurnost i opušteniju atmosferu za vozača. COOL BLUE serija proizvoda, kao i sve BILUX sijalice, jednostavna je za ugradnju i dozvoljena je za upotrebu u svim zemljama Evrope.

Ove sijalice su učinile mnogo za sigurnost na putevima.

SILVERSTAR

Sijalice koje daju 50% više svetlosti. Srebrni vrh na sijalici fara je nepogrešiva karakteristika ove inovativne generacije izvora svetlosti. Srebrni vrh se postavlja na sijalicu posebnom tehnikom koja osigurava njegovu nepromenljivost kroz čitavi radni vek sijalice.

NIGHT BREAKER
Rasterajte tamu i ugledajte svet u lepšem svetlu !
Ove sijalice H-1, H-3, H-4, H-7 daju 90% jači svetlosni bljesak i 10% belje svetlo! Takođe, u asortimanu preduzeća Canzona nalaze se sve vrste ubodnih sijalica sa grlom 12 i 24 V a pakovane u setovima ili pojedinačno.


LIGHT@DAY

Nova generacija OSRAM sijalica, za uključena svetla i u toku dana.
Vidite i budite viđeni - vozeći sa uključenim svetlima i u toku dana efikasno smanjujete rizik od saobraćajnih nesreća. Po podacima nemačkom  federalnog zavoda za statistiku, u 2001. godini 71.7% svih teških saobraćajnih nesreća se dogodilo preko dana. Ova cifra se može smanjiti upotrebom svetala i preko dana.
To je bio motiv koji je inspirisao OSRAM da razvije specijalne sijalice za upotrebu i preko dana i u toku noći.
LIGHT@DAYTM serija sijalica: Za sve sijalice na vozilu. Dok  vozite sa uključenim svetlima u toku dana, pored sijalica prednjeg fara aktivne su i sve ostale sijalice na vozilu (sijalice za signalizaciju, za osvetljenje tablica, komandna tabla...). Iz tog razloga i pomoćne sijalice su obuhvaćene serijom LIGHT@DAYTM , tako da je i njihov radni vek takođe znatno produžen

OSRAM TRUCKSTAR

Inžinjeri u OSRAMU su napravili veliki proboj u 24 voltnoj tehnologiji. Razvijena je sijalica visokih performansi koja proizvodi više svetla i traje mnogo duže. Truckstar sijalice proizvode duplo više svetla od običnih i vek trajanja im je duplo duži od običnih sijalica za teretna vozila. Ovom sijalicom OSRAM je postao lider u ovoj industriji.

Lampe na pražnjenje

OSRAM XENARC

Glavna prednost lampe sa pražnjenjem u poređenju sa standardnim halogenim sijalicama je veća svetlosna efikasnost, manje toplotno zračenje i duži radni vek. Svetlost XENARC lampe je sjajnije i približnije dnevnom svetlu. Ove prednosti obezbeđuju bolju vidljivost a samim tim čine vožnju bezbednijom. XENARC lampe su već postale standard kod automobila više klase dok njihova primena počinje i kod automobila srednje i niže klase.

OSRAM proizvodi dva tipa XENARC lampi; D2S i D2R. Planovi za dalji razvoj XENARC lampi se zasnivaju na tome da se sva propratna elektronika smesti u samu osnovu lampe sto je i realizovano u novoj seriji OSRAM XENARC lampi D1S i D1R.

Sijalice za signalizaciju

LUMINONTM neonske cevi sa prečnikom od svega 5mm predstavljaju potpuno novi stil u osvetljenju u auto industriji. Ove cevi, koje daju crveno svetlo, mogu se proizvesti gotovo u svim dužinama i oblicima.
Osim prednosti dizajna, one povećavaju sigurnost, budući da zasijaju puno brže od sijalica sa usijanim vlaknom. U budućnosti će ove cevi davati žutu i belu svetlost, pa će se koristiti i za migavce odnosno svetla za vožnju unazad.

DIADEM

Trend dizajna putničkih vozila u nadolazećim godinama sigurno će biti vođen motom: "optika slobodnog formata", što ce farovima dati vrlo veliku važnost. To znači da će sadašnji farovi, sa strukturiranom površinom, biti zamenjeni sa novim, prozirnim, koji će omogućiti pogled u unutrašnjost fara.
Ovaj razvoj znači da će sijalice, uz svoju sadašnju funkciju stvaranja svetlosti, dobiti i drugu, dizajnerski orjentisanu funkciju. Optička usklađenost farova kroz boju sijalica i unutrašnjosti fara dobija potpuno novi status. Uz ekstravagantne halogene sijalice fara sa srebrnim vrhom, OSRAM sa DIADEM sijalicama otvara nove mogucnosti "tuninga".
DIADEM sijalice u "inertnom" stanju, gotovo ne odskaču od srebrnaste pozadine reflektora. Tzv. efekat "jaje na oko" klasičnih narandžastih signalnih sijalica sada je stvar prošlosti. Karakteristična narandžasta svetlost uobičajenog intenziteta pojavljuje se samo u trenucima stvarne upotrebe migavca.
Otporne na grebanje, DIADEM sijalice su idealne za sve migavce (prednje i zadnje) i istinska su alternativa za sve vozače koji drže do estetskih kvaliteta svog vozila.
Mogu se bez ikakvih poteškoća upotrebiti kao zamena za tradicionalne narandžaste sijalice, i mogu se koristiti u svim zemljama Evrope. Uz to, traju dvostruko duže od dosadašnjih sijalica migavca.


 
Ubedljivo najpovoljniji akumulatori u centralnoj Srbiji !!!
Postavljeno: 11.12.2014.
Odličan kvalitet ! [...]

 

UDRUŽENJE STEP
Postavljeno: 24.10.2013.
[...]

 
 
POČETNA O NAMA PONUDA PARFIMERIJA GALERIJA VESTI KONTAKT

Copyright © CANZONA doo, Velika Plana. Design and programming by BumMedia.net